Hoe belangrijk is de juiste apparatuur voor mij???
terug naar home
knoppie
knoppie
knoppie
knoppie
 

Hoe belangrijk is de juiste apparatuur voor mij???

Sinds ik wat vaker fotos maak is de waarde van goede apparatuur steeds belangrijker geworden. Uiteraard kun je met een standaard compact camera bijzonder mooie fotos maken. Vooral wanneer het onderwerp en de compositie goed zijn maakt het niet uit wat voor een camera gebruik word om een foto mee te maken.

Wel kun je met de juiste apparatuur het verschil maken. Scherptediepte, brandpuntafstand en de afstand tot het onderwerp zijn een stuk makkelijker te beinvloeden met wat beter materiaal. Ook de nabewerking wordt een stuk makkelijker wanneer je een foto maakt met RAW indeling, wat betekent dat je de meeste instellingen zoals contrast, kleur-saturatie en de diepte van de verschillende onafhankelijke kleuren later kunt wijzigen. Uiteraard is het voor de hobbyist zoals ik ben niet makkelijk om alles bij elkaar te sparen, maar juist door met iets minder professioneel materiaal te experimenteren wordt je steeds creatiever om je uiteindelijke doel te bereiken.

Al met al heb ik door de jaren heen een aardige fototas bij elkaar verzameld met een aantal mooie lenzen, flitser en twee spiegelreflex cameras waar ik heel veel plezier van heb. Of ik deze ooit nog eens inruil voor een full frame camera???? Wie weet....