Druppeltjes......
terug naar home
knoppie
knoppie
knoppie
knoppie
 

Druppeltjes......

Een simpel druppeltje, maar zo interessant!! Ik weet ook niet zo goed wat ik zo leuk vind aan het maken van druppel-fotos, maar het is een soort van hobby naast mijn hobby geworden. Uiteraard moet je het niet iedere week doen, maar zo eens in de zoveel tijd is wel heel erg leuk en interessant.

De opzet..... De vorige keren heb ik de druppels zonder flits gemaakt met mijn camera plat op het aanrecht.. al met al een leuk resultaat. Ik merkte wel dat het licht af en toe te wensen overliet, maar de druppel kwam er leuk uit dus voor dat moment vond ik het voldoende. Deze keer heb ik mijn statief neergezet, mijn macrolens op mijn D90 gedraaid en een losse Metz flitser op verschillende plekken gestationeerd.

Ik heb nu gemerkt dat het licht van de draadloze flitser heel belangrijk is voor de details in de afbeelding.

Tevens blijft het een lastig punt om de lens gefocust te krijgen op de juiste plek. Uiteraard moet de camera handmatig scherpgesteld worden, maar wanneer je dat door de zoeker doet dan is het te lastig om het juiste punt te vinden. Ikzelf gebruik een grote ijzeren barbecue-prikker die ik exact op het punt neerleg waar de druppel terechtkomt. Dan stel je de camera op dat punt scherp, en wanneer de prikker weg is heb je de juiste plek voor de druppel te pakken.

Om ervoor te zorgen dat er om de druppel heen niet teveel beweging is in het water zet je de kraan zo open dat er iedere 10 sec. ongeveer een druppel naar beneden valt. Het water heeft dan voldoende tijd om weer glad te trekken.